Ingrediënten

Citrus:

  •   50 gr zachte boter
  •   75 gr kristalsuiker
  •   5/8 verschillende soorten citrusvruchten (mandarijn, sinaasappel, grapefruit of bloedsinaasappel)
  •   3 teentjes
  •   2 cinnamon sticks
  •   2 steranijs
  •   2 kardemompeulen, gekneusd
  •   50 cc likeur, Napoleon/Liqor 43/Cointreau
  •   2 dl sinaasappelsap
  •   50 gr boter

verbrokkelen

  •   100 gr Bastogne koekjes
  •   50 gr geschaafde amandelen
  •   1 el anijs of gesuikerde muizen
  •   50 gr kristalsuiker
  •   50 gr boter

Crème

  •   75 gram mascarpone
  •   50 gram slagroom
  •   2 el poedersuiker
  •   ½ tl kaneelpoeder

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   WWOO Snijplank
  •   messen
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels

Hoe voor te bereiden

  •   Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, bij 170 °C.
  •   Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de citrusvruchten in partjes en strooi er wat suiker over. Voeg de kruiden en de likeur toe.
  •   Bedek de ovenschaal met bakpapier en aluminiumfolie.
  •   Bak de citrusvruchten 30 minuten op de WWOO Braaimeester.

verbrokkelen

  •   Hak de ingrediënten fijn in een keukenmachine. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat.
  •   Bak de kruimels 10 minuten op 180 °C. Zet het opzij om af te koelen.
  •   Haal de mascarpone en slagroom uit de koelkast. Meng ze op kamertemperatuur met de suiker en kaneel.
  •   Neem de citrusvruchten van de WWO Braaimaster, verwijder de kruiden en zeef de vloeistof in een pan.
  •   Kook het goed op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en meng de boter met het kookvocht.
  •   Serveer het gerecht in een mooi cocktailglas of soepbord.
  •   Giet de gereduceerde saus erover. Bestrooi royaal met de crumble en een grote schep of quenelle met de mascarponecrème.