Ingrediënten

Algemeen

  •   5 witte uien
  •   2 teentjes knoflook
  •   40 gr boter
  •   1 eetlepel bloem
  •   1 laurierblad
  •   2 takjes tijm
  •   1 tl tomatenpuree
  •   2 dl droge witte wijn
  •   1.5 l runder- of groentebouillon
  •   1 dl Madeirawijn
  •   4 sneetjes boerenbrood
  •   100 gr geraspte Gruyère kaas

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   WWOO Snijplank
  •   messen
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels

Hoe voor te bereiden

  •   Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 160 °C.
  •   Rooster de uien en knoflook “holbewonersstijl”, plaats ze direct op de hete en gloeiende kolen tot ze bijna gaar zijn.
  •   Laat de uien afkoelen, pel ze en snijd ze doormidden en in ringen.
  •   Maak de knoflook schoon en plet.
  •   Smelt de boter op de Braaimaster in een oude pan.
  •   Voeg de uien, knoflook, kruiden en tomatenpuree toe.
  •   Voeg de bloem toe en bak deze zachtjes mee.
  •   Blus af met de bouillon en de witte wijn.
  •   Kook alles zachtjes om de smaak te behouden.
  •   Voeg zout, peper en de Madeira-wijn toe.

Toast

  •   Snijd het brood in de gewenste vorm.
  •   Rooster het aan één kant op de WWOO Braaimeester.
  •   Strooi veel kaas op de geroosterde kant van het brood.
  •   Rooster nu het brood opnieuw om de kaas te laten smelten, leg het brood voor het serveren in de soep.
  •   Strooi wat extra kaas op de toast.
  •   Zet de ovenvaste soepkommen weer op de Braaimaster om de kaas nog meer te laten smelten!