HELE POMPOENFONDUE

Een lekker Big Green Egg Halloween-maaltijd… 


Buitenkeuken WWOO herfst2796 kopie

Ingrediënten

1x 1.5 kg pompoen
200 ml slagroom
200 ml bier
1 teentje knoflook, geplet
80 g Gruyère, geraspt
80 g cheddar, geraspt
2 dikke sneetjes zuurdesembrood in stukjes gescheurd

technieken
Gebruik een foliebak om de pompoen te koken, plaats de bakplaat recht op de Plate Setter. Zet de Plate Setter met de benen omlaag. Gebruik een
1
 Hoe?
1. Snijd de bovenkant van de pompoen om een ​​deksel te maken en hol dan de zaden uit. Meng in een kan het bier, de room, de knoflook en wat peper en zout. Combineer de twee kazen in een kom.2.Leg een laag stukjes brood op de bodem van de pompoen en giet er wat van het roommengsel over. Voeg een laag kaas toe. Ga door met het aanbrengen van laagjes en werk de bovenkant af met een snufje kaas. 3. Leg de pompoen in de bak en zet zijn hoed op. Kook anderhalf uur of tot de pompoen helemaal zacht is. Graaf met vorken in de kaasachtige ingewanden voordat je de pompoen eet of snij het geheel open om een ​​zelfsausd gerecht te maken.
Buitenkeuken WWOO herfst2796 kopie

Geniet!