Ingrediënten

Algemeen

  •   1 BBQ-kip (ongeveer 800 gr)
  •   Rub: knoflookpoeder, zout en sojaolie
  •   1 bol knoflook
  •   2 takjes rozemarijn
  •   1 citroen
  •   400 gr verse krieltjes
  •   Soja-olie
  •   Zout en peper

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels
  •   vliegenmepper

Hoe voor te bereiden

  •   Creëer een schone en opgeruimde werkplek.
  •   Verwarm de WWOO Braaimaster of Big Green Egg nou ja, indirect.
  •   Pak een grote mengkom.
  •   Was je handen goed en zet de ingrediënten klaar.
  •   Pak de kip en citroen en snijd de knoflook doormidden.
  •   Vul de kip met de citroen, knoflook en rozemarijn. Sluit daarna de huid. Gebruik eventueel een satéprikker.
  •   Wrijf de olie, het zout en het knoflookpoeder over de kip.
  •   Hang de kip boven de grill of braad de kip aan de Big Green Egg, indirect.
  •   Braad de kip ongeveer 1 uur.
  •   Was de krieltjes. Doe ze in een kom.
  •   Meng de krieltjes met wat olie, zout en peper.
  •   Leg deze onder de kip zodat het kookvocht op de krieltjes druppelt.
  •   Rooster de krieltjes samen met de kip.
  •   Zet de kip 10 minuten opzij voordat je hem serveert.