BGE-BIER BLIK KIP

Een modern klassiek recept van chef-kok Ralph de Kok
De twist in dit recept is dat we Radler (Shandy) gebruiken. De verfrissende zoete citrussmaak van de Radler is een ware traktatie! 

BGE0

Ingrediënten
1 biologische kip
olijfolie
1 blikje Radler
1 lime
1 citroen
Voor de rub:
1 el zwarte peper
1 el zout
2 flinke eetlepels paprikapoeder
3 volle eetlepels bruine suiker
1 tl gemalen kruidnagel
1 flinke tl uienpoeder
1 flinke tl komijnpoeder
1 flinke tl knoflookpoeder
1 flinke tl chilipoeder
 Hoe?
1. ontsteek de Big Green Egg. Zet de convEGGtor met de pootjes naar boven in de EGG
sluit het deksel en verwarm het tot 180 graden. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de rub. Til het vel voorzichtig van het kippenvlees af door uw vingers onder het vel te schuiven en van links naar rechts te bewegen. Verdeel wat van de te rub tussen het vel en het vlees en wrijf het goed in. Smeer ook wat rub in de buikholte van de kip. Wrijf olijfolie grondig in de huid en smeer het vervolgens uit tot het volledig bedekt is.
2. Bevestig het halfvolle blik Radler in de Folding Stainless Beer Can Chicken Roaster en leg de kip erop. Zet in de Round Drip Pan en plaats in het midden van de convEGGtor. Sluit de deksel van de EGG en kook de kip met bierblik 60 tot 70 minuten.
3. Haal de Drip Pan met de Pit Mitt BBW Glove uit de EGG en rasp voor het serveren wat limoen- en citroenschil over de vogel.

Geniet van het recept!

BGE2