Rotdog door Eet op Locatie

Een luxere variant van de bekende hotdog, de rotdog. Bij kaas, bacon, brioche-broodjes en natuurlijk worst hoort een heerlijke rotdog.

Ingrediënten

✓ 4x 80 gram Iberico worstjes (of 4x 80 gram hotdogs)

✓ 8 mini briochebroodjes van 30 gram

✓ 8 sneetjes Cheddar kaas

✓ 400 gram spek

✓ 2 rode paprika's

✓ 100 ml sushiazijn

✓ 1 minikomkommer

✓ BBQ saus

✓ 16 cocktailprikkers

Klaarmaken

✓ Snijd de komkommer in dunne plakjes.

✓ Doe de komkommer in een kom en giet de sushiazijn erover. Laat dit minimaal 2 uur staan.

✓ Bak de worstjes 6-8 minuten in een koekenpan. Als je voorgekookte hotdogs gebruikt is dit niet nodig.

✓ Snijd de worstjes doormidden en omwikkel met een plakje cheddarkaas.

✓ Snijd de bovenkant van de broodjes open en leg de ingewikkelde worstjes in de broodjes.

✓ Wikkel de sandwiches vervolgens in met bacon en prik er twee spiesen in zodat de bacon op zijn plek blijft tijdens het grillen.

✓ Snijd vervolgens de rode paprika's in zeer dunne plakjes.

✓ Grill de rolletjes op een gietijzeren rooster op de Green Egg op 180 graden, tot het spek lekker krokant is.

✓ Leg de broodjes op de buitenste ring van het rooster om het risico op aanbranden te verminderen.

✓ Het grillen duurt ongeveer 6-8 minuten.

✓ Bestrijk de sandwiches met BBQ-saus.

✓ Leg tot slot wat plakjes rode peper en zoetzure komkommer op de Rotdog en verwijder de spiesjes.

Deel dit verhaal

Geschikt voor 4 personen

Voorbereiding: 20 minuten

Koken: 15 minuten

Producten in dit recept

BIG GREEN EGG LARGEBig_green_egg_largeGIETIJZEREN ROOSTER LWWOO © snijplank met opstaande randgevormde snijplankROESTVRIJ STALEN GRILLTANGroestvrijstalen_grilling_tangenTONG 40 cm SILICONE TIPPEDton_silicone_tippedTONG 30 CM SILICONE TIPPEDton_silicone_tippedMarienburg houtskool, zak van 50 LMarienburg-Houtskool-50lLooflighterLooflighter-WWOO-buiten-keuken-vuur