Rotdog door Eet op Locatie
Een luxere variant van de bekende hotdog, de rotdog. Bij kaas, bacon, brioche-broodjes en natuurlijk worst hoort een heerlijke rotdog.
Ingrediënten
✓ 4x 80 gram Iberico worstjes (of 4x 80 gram hotdogs)
✓ 8 mini briochebroodjes van 30 gram
✓ 8 sneetjes Cheddar kaas
✓ 400 gram spek
✓ 2 rode paprika's
✓ 100 ml sushiazijn
✓ 1 minikomkommer
✓ BBQ saus
✓ 16 cocktailprikkers
Klaarmaken
✓ Snijd de komkommer in dunne plakjes.
✓ Doe de komkommer in een kom en giet de sushiazijn erover. Laat dit minimaal 2 uur staan.
✓ Bak de worstjes 6-8 minuten in een koekenpan. Als je voorgekookte hotdogs gebruikt is dit niet nodig.
✓ Snijd de worstjes doormidden en omwikkel met een plakje cheddarkaas.
✓ Snijd de bovenkant van de broodjes open en leg de ingewikkelde worstjes in de broodjes.
✓ Wikkel de sandwiches vervolgens in met bacon en prik er twee spiesen in zodat de bacon op zijn plek blijft tijdens het grillen.
✓ Snijd vervolgens de rode paprika's in zeer dunne plakjes.
✓ Grill de rolletjes op een gietijzeren rooster op de Green Egg op 180 graden, tot het spek lekker krokant is.
✓ Leg de broodjes op de buitenste ring van het rooster om het risico op aanbranden te verminderen.
✓ Het grillen duurt ongeveer 6-8 minuten.
✓ Bestrijk de sandwiches met BBQ-saus.
✓ Leg tot slot wat plakjes rode peper en zoetzure komkommer op de Rotdog en verwijder de spiesjes.