Tongfilet met paddestoelen en gestoofde prei by Ron Blaauw

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 st sliptong
  • 100 gr soja olie
  • Zout en peper uit de molen

Paddestoelen:

  • 50 gr roomboter
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 dl witte wijn
  • 1 dl visbouillon
  • 1 dl slagroom
  • 250 gr paddestoelen in het seizoen

Beurre Blanc:

  • 1 ltr vis fond (zonder zout)
  • 3 dl Noilly Prat. (Franse Vermouth)
  • 5 dl slagroom
  • 200 gr roomboter
  • 10 gr dashi poeder (toko)

Voor het serveren in de saus:

  • Rasp en sap van 2 limoen
  • 2 eetl fijne bieslookringen

Prei:

  • 2 st prei, niet te veel groen
  • 100 gr beurre blanc
  • Verwarm de WWOO Braaimaster, op een indirecte methode voor op 160c. (uiteraard is pan of oven ook goed geschikt)
  • Kook voor de Beurre Blanc: (Maak lekker veel en vries het in ijsblokjes zakjes in. Zodat je per keer iets saus uit de vriezer kan halen!)
  • Kook de (zelfgemaakte) visfond met Noilly Prat in tot ¼ van de hoeveelheid, niet te hard maar op middel vuur.
  • Kook in een andere pan de room in tot de ½. Voeg dit als laatst samen met de visfond en laat dit nog kort wat inkoken.
  • Voeg de boter, dashi, zout en peper toe. Meng het geheel met een garde of staafmixer. Proef het geheel af. Voeg als laatst vlak voor het serveren in verhouding wat limoen sap, rasp en bieslook toe.
  • Paddestoelen: Maak de paddestoelen schoon, verwijder oneven heden en snij de paddestoelen in kleine blokjes.
  • Doe het geheel in een oven vaste schaal met de overige ingredienten. Rooster de paddestoelen boven direct vuur op de WWOO Braaimaster.
  • Als het geheel gaar is afproeven en even opzij zetten.
  • Maak de prei schoon. (niet snijden of schillen. Gebruik bijna alleen het wit).
  • Rooster de prei “caveman” op de WWOO Braaimaster. Leg de prei dus direct in de hete gloeiende kolen. Tot de prei zwart en gaar is. Laat dit afkoelen en rusten. Verwijder de buitenkant voorzichtig en snij van het wit van prei mooie tonnetjes en verwarm dit zachtjes in de beurre blanc!
  • Rooster de licht gezouten en met olie ingesmeerde sliptongen boven de WWOO Braaimaster.
  • Laat dit kort rusten en fileer de sliptong ala minute. Serveer dit met de paddestoel en prei.

Tip van Ron: Ook erg lekker met heilbot, schol of kreeft!

WWOO outdoor kitchen

WWOO is dé buitenkeuken, spa of erfafscheiding van nu. Een WWOO is vrijwel onderhoudsvrij en beschikbaar in lichtgrijs of antraciet beton. Met drie verschillende hoogten en elke lengte die je maar wilt, zijn er talloze opbouw variaties mogelijk, waardoor WWOO in vrijwel elke setting past. Kijk in ons lookbook voor inspiratie met onze vele voorbeelden.

Offerte

Bekijk alle ontwerp mogelijkheden van de modulaire WWOO, plaats de WWOO virtueel in je tuin met onze handige WWOO appOf vraag direct een persoonlijk ontwerp aan via contact@wwoo.nl/ +31 (0)85 4896262