Beschrijving: 

Je Green Egg moet op 400 graden Celsius zijn. Je kunt de taart maken met de Big Green Egg Plaatbelichter. Smelt de boter in een grote pan en voeg alle ingrediënten toe, minus de granny smith-appels, maar voeg de andere appels toe. Breng aan de kook en laat langzaam sudderen tot de saus indikt tot een stroperige consistentie.

Bestrijk je grillappels met wat van het botermengsel en gril ze een paar minuten per kant net genoeg om grillstrepen te krijgen. Het is belangrijk dat je je appels dik snijdt, zodat ze niet breken op de grill. Haal de grillappels van de grill en snijd ze in kleinere stukjes, aangezien ik met een kleine taartvorm werkte heb ik alle appels de Grilled Granny Smith + Red Delicious in hapklare stukjes gesneden. Voeg de gegrilde appels toe aan je boter/appelmengsel en zet apart.

Rol je taartdeeg uit en snij in kleine cirkels of gebruik de hele cirkel als je een grote taart maakt. Giet de appelvulling in elk en zorg ervoor dat je ook een goede hoeveelheid appel/botersaus krijgt. Ik speelde met de taarttoppen en maakte een roosterontwerp op een paar en een gewone taartbodem op de bovenkant. Als je een volledige taartbodem maakt, denk er dan aan om op tijd een paar sleuven te maken om te ventileren en een beetje suiker op de bovenkant te strooien.

Grill de minitaartjes ongeveer 15 minuten op indirect vuur en draai ze halverwege een kwartslag. Houd deze grill goed in de gaten, vooral als je minitaarten maakt zoals ik deed. Een hele taart heeft ongeveer 35 – 45 minuten nodig.

Ingrediënten: 

2 dozen voorgebakken taartdeeg

4 granny smith – deze worden gegrild, dus groter gesneden dan normaal

4 heerlijke rode appels dik gesneden

schil van een citroen, sap van 1/2 citroen

1/4 theelepel nootmuskaat

1 / 4 theelepel kaneel

1/4 kopje suiker

snufje zout

1 tl boter

2 tl gecondenseerde melk

2 tl cognac optioneel

WWOO Apple pie Big Green Egg