Forelfilet, warm gerookt met knolselderij en mierikswortel by Ron Blaauw

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 dl witte wijn
  • 5 st saffraandraadjes
  • 1 dl witte wijn azijn
  • 100 gr kristalsuiker
  • 10 gr verse gember
  • ½ knolselderij
  • 1 theelepel mierikswortel of ½ cm verse wortel
  • 125 gr zure room
  • 1 eetl bieslook
  • Zout en peper uit de molen
  • 4 st forelfilets
  • 1 limoen
  • Tuinkers of diakon cress
  • 1 sjalot
  • 2 eetl olijfolie
  • Verwarm de WWOO Braaimaster, op een indirecte methode voor op 160c.
  • Kook de witte wijn, azijn, suiker, saffraan en gember tot een lekkere zoet/zuur. (dit kan van te voren).
  • Maak de knolselderij schoon. En was deze goed. Zorg hierna ook voor schoon materiaal, zodat er geen zand in je gerecht komt.
  • Snij de knolselderij aan julienne (fijne reepjes).
  • Verwijder de gember en kook de knolselderij kort beet gaar.
  • Maak een smaakvolle mierikswortel creme van de zure room en mierikswortel. Voeg iets zout en peper naar smaak toe.
  • Zout de vis filets vooraf. Bestrijk de filets licht met wat olie.
  • Rook op de WWOO Braaimaster de filets zachtjes bijna gaar op lage temperatuur met iets rookhout. Voeg als laatste wat limoenzeste toe.
  • Serveer de lauwwarme filets met de frisse knolselderij salade. Een flinke schep van de mierikswortelcreme.
  • Garneer af met dunne reepjes mierikswortel en blaadjes cress.

Tip van Ron. Ook erg lekker met makreel, zalm of tonijn!

WWOO outdoor kitchen

WWOO is dé buitenkeuken, spa of erfafscheiding van nu. Een WWOO is vrijwel onderhoudsvrij en beschikbaar in lichtgrijs of antraciet beton. Met drie verschillende hoogten en elke lengte die je maar wilt, zijn er talloze opbouw variaties mogelijk, waardoor WWOO in vrijwel elke setting past. Kijk in ons lookbook voor inspiratie met onze vele voorbeelden.

Offerte

Bekijk alle ontwerp mogelijkheden van de modulaire WWOO, plaats de WWOO virtueel in je tuin met onze handige WWOO app. Of vraag direct een persoonlijk ontwerp aan via contact@wwoo.nl/ +31 (0)85 4896262.