Apple cake by BBQ Junkie

Deze heerlijke appeltaart, die zowel appel in het beslag als bovenop de taart heeft, is een aanrader om op je BBQ te bakken.

Heerlijke appel cake van de barbecue door BBQ Junkie

Ingredients

  • 3 Elstar-appels
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram Boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 100 gram yoghurt
  • 3 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1,5 tl kaneel
  • BBQ met Deksel
  • Taartvorm 25 cm
  • Bakpapier
  • Mixer met mengkom
  • Extra mengkom
  • Spatel
  • BBQ-handschoenen

Prepare

Steek de BBQ aan en ga voor indirecte warmte en een temperatuur van zo’n 170 graden. Vet ook de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Schil de appels en snijd ze in partjes. Snijd vervolgens 2,5 appels in blokjes en doe ze in een kom met de poedersuiker en roer. Snijd de resterende 2 appelpartjes in plakjes en zet opzij.

Doe nu de boter met de suiker in de kom van de mixer en klop luchtig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen.

Meng vervolgens het vanille-extract met het mengsel van boter, suiker en eieren. Spatel vervolgens de bloem, yoghurt en 1 theelepel kaneel door het mengsel.
Spatel tot slot de appelblokjes door het beslag en giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bedek nu de bovenkant van de cake met de appelschijfjes die je over hebt en strooi de overgebleven kaneel erover.

Is de BBQ op temperatuur? Plaats vervolgens de cakevorm op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de cake vervolgens ongeveer 60 minuten, tot de appelcake goudbruin en gaar is. Controleer dit laatste eventueel met een satéprikker. Komt het er schoon uit als je het erin prikt? Dan is de taart klaar.

Haal de appeltaart van de BBQ en haal hem direct uit de vorm. Laat afkoelen op een taartrooster en snijd de cake daarna in plakken.

Eet smakelijk!

Powered-by BBQ Junkie

Deel dit recept

Recept voor: 4 personen

Voorbereiding: 20 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Producten in dit recept