BBQ Pizza van Ron Blaauw

Verras je vader met een heerlijke WWOO pizza gemaakt in onze multifunctionele betonnen buitenkeuken. Dit is een recept van topchef Ron Blaauw!

Voor het pizzadeeg

  •   500 gr pizzameel “Tipo 00”
  •   3 dl lauw water
  •   7 gr droge gist
  •   1 el zout
  •   2 eetlepel olijfolie
  •   Patent Bloem

Tip van Ron: gebruik wat polenta voor een extra knapperige bodem en pizzabodem!!

Voor de pizzabodem 

  • 200 gram crème fraiche
  • 200 gr geraspte Parmezaanse kaas

toppings

  • 100 gr Parmaham
  • 100 gr pancetta (Italiaans spek)
  • 50 g rucola
  • 50 gr gemarineerde olijven
  • 100 gr burrata of mozzarella
  • 1 el verse basilicum
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Vers gemalen peper

WWOO & accessoires

  • WWOO antraciet buitenkeuken uit de four elements collectie
  • WWOO Braai & buitenhaard
  • WWOO Messenblok
  • WWOO Houten opbergdoos
  • WWOO Snijplanken

Tip van Ron: maak het pizzadeeg de avond van tevoren klaar en bewaar in de koelkast. Haal hem drie uur voordat je de pizza wilt bakken uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur langzaam kan rijzen.

Hoe voor te bereiden 

  • Doe de bloem in een grote kom. Verdeel het zout en de gist gelijkmatig over de bloem. Voeg 4/5 van het lauwwarme water toe en kneed het goed met één hand tot een compact deeg. Kneed nu de olie door het deeg, en eventueel wat extra water als het te droog is.
  • Haal het deeg uit de kom en werk het nog 10 minuten door. (Je kunt hiervoor ook een keukenmachine met deeghaak gebruiken!)
  • Bedek het deeg met plastic en bewaar het gedurende 20 minuten op een donkere en koele plaats (een kelderkast of iets dergelijks). Laat het niet in de zon staan ​​en bewaar het niet in de koelkast!
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel het in vier gelijke stukken. Draai deze stukjes tot ronde deegballen.
  • Leg de bolletjes deeg op een schone bakplaat met bakpapier en dek ze af met een licht vochtige doek. Laat dit minimaal een uur rijzen als je het direct wilt gebruiken. Als je het deeg de avond van tevoren klaarmaakt, laat het dan een nacht rijzen.
  • Verwarm de WWOO Braaimaster of Big Green Egg goed en gebruik de pizzasteen om de pizza op te bakken.
  • Verander je keukenblad/werkbank in een met bloem bestoven werkvlak en leg het deeg erop. Strooi wat bloem op het deeg en werk het deeg met je vingertoppen.
  • Rol het deeg uit tot je een dunne pizzabodem overhoudt en leg deze op een bakplaat of pizzaschep.
  • Bedek de pizzabodem met de crème fraîche en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  • Controleer de temperatuur van je Braaimaster of Big Green Egg.
  • Bak de pizza op de Pizza Stone op 250 °C.
  • Terwijl de pizza in de oven staat, bak je de pancetta kort boven een open vuur.
  • De pizza is klaar als de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten. Haal de pizza uit de WWOO Braaimaster of Big Green Egg.
  • Garneer de pizza rijkelijk met de toppings: de Parmaham, gegrilde pancetta, olijven en rucola. Scheur de burrata in verschillende stukken.
  • Vergeet niet wat versgemalen peper, basilicumblaadjes en veel olijfolie toe te voegen aan de pizza.