Coq au vin van Big Green Egg

Coq au vin, of kip in rodewijnsaus, is een stoofpot die je natuurlijk maakt in je Big Green Egg.

Het recept voor Coq au vin van Big Green Egg

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip
  • 150g heel gerookt spek
  • 4 sjalotten
  • 5 vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 300g knolselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 bol verse knoflook
  • 500g kastanjechampignons
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 375 ml rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 stukjes foelie
  • 4 kruidnagels
  • 1 liter kippenbouillon
  • ½ bosje platte peterselie

Bereiden

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verhit met het gietijzeren rooster tot een temperatuur van 200°C. Snijd de poten van de kip. Snijd elke poot in bij het gewricht tussen de dij en de drumstick. Haal de filets van het karkas en snijd elke filet in drie gelijke stukken. Snijd het spek in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Pel de sjalotten en halveer ze in de lengte. Was en halveer de aardappelen. Schil de wortelen en knolselderij en snijd ze in blokjes van 2 centimeter. Halveer de rode paprika in de lengte, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van ongeveer 2 centimeter breed. Halveer de knoflookbol in de breedte. Halveer de kastanjechampignons

Voorbereiding

Wrijf de kipdelen in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de kip, bacon, sjalotten en aardappels op de grill en grill ongeveer 2 minuten. Draai de ingrediënten een kwartslag en gril nog 2 minuten. Draai de ingrediënten om en gril nog 2 x 2 minuten. Sluit het deksel van de EGG na elke handeling. Haal de gegrilde ingrediënten uit de EGG en zet apart. Verwijder het grillrooster en plaats het roestvrijstalen rooster in de EGG. Plaats de gietijzeren Dutch Oven op het rooster. Verwarm de pan ongeveer 5 minuten voor. Snijd ondertussen de plakjes bacon in blokjes. Smelt de boter in de Dutch oven en voeg de sjalotten toe. Roer de bloem erdoor en laat ongeveer 3 minuten bakken. Voeg de kip, bacon, aardappelen, wortel, knolselderij, paprika en knoflook toe, blus af met de rode wijn en breng aan de kook. Laat 2-3 minuten koken, voeg dan het takje tijm, de laurierblaadjes, foelie en kruidnagels toe en giet de kippenbouillon in de pan. Wacht tot de vloeistof kookt. Verwijder de Nederlandse oven en het grillrooster van de EGG en plaats de convEGGtor. Plaats het grillrooster terug, zet de Dutch oven er weer op en breng de temperatuur van de EGG op 140°C. Laat de coq au vin 30-40 minuten zachtjes sudderen tot de kip mals is. Pluk ondertussen de peterselieblaadjes van de steeltjes. Haal de Dutch oven met de coq au vin uit de EGG. Serveer in diepe borden en bestrooi met de peterselieblaadjes.

Aangedreven door Big Green Egg

Deel dit recept

4 personen

20 minuten

85 minuten

Producten in dit recept

  • Deze WWOO© Shaped snijplank is ontwikkeld in samenwerking met Ron Blaauw en is perfect voor het snijden van ingrediënten en voor presentatie.

     81,00 Inclusief BTW

  • Deze gietijzeren allrounder is op multifunctionele manieren te gebruiken. De Cast Iron Dutch Oven is ideaal voor stoofschotels, stamppotten, soepen en eenpansgerechten.

     112,50 Inclusief BTW

  • Je hebt ze allemaal in de tang met de Tong 30 CM Silicone Tipped.

     27,50 Inclusief BTW

  • The conveggtor creates a natural barrier between your dishes and the open fire of your Big Green Egg. The special design of the convEGGtor ensures good airflow and excellent heat conduction.

     135,00 Inclusief BTW

  •  39,95 Inclusief BTW

  • Super kwaliteit biologische houtskool, uitermate geschikt voor de Big Green Egg. Deze houtskool importeren wij zelf uit Letland en is alleen verkrijgbaar bij WWOO…

  •  39,95 Inclusief BTW

  • With the ingenious 1 PIECE CONVEGGTOR BASKET L you can easily place your conveggtor in or out of your Big Green Egg.

     112,50 Inclusief BTW

  • Je hebt ze allemaal in de tang met de Silicone Tipped Tang.

     34,50 Inclusief BTW

  • WWOO’s favoriete en meestverkochte Egg model! Op het kookoppervlak van de large bereid je eenvoudig al je favoriete gerechten en die van familie en vrienden.

     1.924,00 Inclusief BTW

  • Snelle, makkelijke en natuurvriendelijke manier om de open haard of barbecue aan te steken. De looftlighter is een Zweedse uitvinding om gemakkelijk de BBQ of open haard aan te steken.

     68,99 Inclusief BTW

  • This cast iron grid L ensures perfectly seared meat so that the juices are better preserved. Have you signed your dish? Just serve.

     101,50 Inclusief BTW