Dutchen Schoorl

Dutchen Schoorl biedt luxe vakantiehuizen en villa’s op bijzondere, kleinschalige vakantieparken langs de kust, aan de Waddenzee en in prachtige natuurgebieden. Dutchen Schoorl is gestart in 2010 en we zijn nog volop in ontwikkeling. Er wordt hard gewerkt aan een uitgebreid aanbod droomvakantiehuizen, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Sommige woningen hebben een WWOO betonnen buitenkeuken.
Schoorl is bij uitstek de plek waar liefhebbers van rust en natuur zich thuis voelen.

Nationaal Park De Schoorlse Duinen is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust. Mooie wandelroutes en fietspaden slingeren door de duinen naar Schoorl aan Zee, met autovrije toegang tot het strand.
omgeving

Park Duynvallei ligt in het pittoreske dorpje Hargen aan de noordkant van de Schoorlse Duinen, op 15 minuten lopen van het strand van Camperduin. Het is een gebied van natuurlijke schoonheid, wat Park Duynvallei tot een geweldige vakantiebestemming maakt. Op loopafstand van Park Duynvallei is in 2015 een nieuwe kuststrook gerealiseerd met 8 kilometer nieuw, breed zandstrand en mooie fietspaden over de dijk.

Groet
Groet ligt op 5 minuten fietsen van Park Duynvallei en is een gezellig dorpje tussen De Noordzee en Schoorl. Hier vind je sfeervolle restaurants zoals Restaurant De Bokkesprong, een restaurant in een authentieke boerderij met een historie die teruggaat tot 1905. In Groet zijn een goede bakker, slager en een kruidenierswinkel handig in de buurt.

De Schoorlse Duinen
Schoorl is bij uitstek de plek waar liefhebbers van rust en natuur zich thuis voelen. Nationaal Park De Schoorlse Duinen is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust. Mooie wandelroutes en fietspaden die slingeren tussen duinen en polderlandschap en een autovrije strandopgang (Schoorl aan Zee).

Schoorl
Park Duynvallei ligt op ongeveer 15 minuten fietsen van het centrum van Schoorl. Midden in het dorp Schoorl ligt een uniek klimduin van maar liefst 54 meter hoog! Aan de voet van het klimduin vind je leuke winkeltjes en restaurants. Kunstliefhebbers komen zeker aan hun trekken met leuke galerieën en kunstateliers en ook voor kinderen is er genoeg te beleven met duin klimmen en vele bijzondere activiteiten uit de bosbouw.

Bergen
In het dorp Bergen zijn kunst, cultuur en cultuurhistorie de elementen die de sfeer bepalen. In Bergen kun je musea en galerieën bezoeken, een kunstenaarscentrum, leuke boetiekjes en zelfs een kunst ski piste. Ook zijn er jaarlijkse evenementen zoals de Kunst 10-daagse, Holland Music Sessions, Lichtjesavond, de zomerse kunstmarkt en diverse beurzen.

Alkmaar
Een gezellige stad met pittoreske grachten en bijzondere winkels. Tip: Fnidsen is het oude winkelgebied met de leukste boetiekjes. En bezoek ook het Kaas- of Biermuseum. Bij onze receptie krijg je nog meer leuke tips voor de omgeving.

Verder
Ook aantrekkelijke steden als Haarlem en Amsterdam met tal van toeristische en recreatieve voorzieningen liggen op korte rijafstand.

Dutchen Schoorl
Heereweg 56
Schoorl 1871GS
Netherlands