Tuinen van Appeltern

De Tuinen van Appeltern is hét tuin inspiratie park van Nederland. Meer dan 200 verschillende proeftuinen op 20 hectare. Tuinen van Appeltern hebben de meeste tuinen zelf bedacht. Ook zijn er veel tuinen van bekende landschapsarchitecten en/of landschapsarchitecten. De tuinen veranderen elke dag. Er worden voortdurend nieuwe tuinen aangelegd met nieuwe producten en planten. De WWOO buitenkeuken is te bewonderen in een van de prachtige tuinen van Appeltern.

Begin jaren tachtig startte Ben van Ooijen zijn eigen hoveniersbedrijf in Appeltern, Van Ooijen’s Hoveniers. Onbewust was het juist deze activiteit die het begin markeerde van De Tuinen van Appeltern. Om het ‘verkopen’ van zijn werk als landschapsarchitect te vergemakkelijken, werden een aantal kleine modeltuinen aangelegd. Er ontstonden tuinen met gemetselde muren, een folie vijver en ook enkele vaste plantenborders. Hieruit is Tuinen van Appeltern ontstaan.

Green
Groen is de kleur van vandaag en morgen. Groen staat voor planten en voor duurzaamheid. Een tuin moet dus per definitie groen zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat de tuin de wereld gaat veranderen als deze gezond, plantrijk en duurzaam is. Een voldoende groene tuin garandeert iedereen tuingeluk. Daarnaast denken en doen we groen. In onze eigen organisatie maar ook in samenwerking met onze partners. Onze aanpak, uitingen en concepten zijn groen. Wij bewaken de ondergrenzen op het gebied van: duurzaamheid en leren iedereen hoe het altijd groener kan.

Eenvoud
Gewoon doen denken we. Dat past het beste bij ons. We schrijven en vertellen begrijpelijke verhalen. We bewaken de menselijke maat in alles. Iedereen heeft onze lessen nodig en inspiratie kan verhuizen naar zijn eigen omgeving. Onze gebruiksmogelijkheden zijn voor iedereen toegankelijk. Ons taalgebruik, in samenwerkingsovereenkomsten en reglementen, wordt niet moeilijker gemaakt dan strikt noodzakelijk. We willen voor iedereen een waardevolle gesprekspartner zijn. Wij geloven dat dit het beste kan worden gedaan vanuit een nederige, nederige houding.

Creatief
We willen voorop blijven lopen. We moeten wel, om gezond te blijven voor de toekomst. Creatief zijn is het leukste van allemaal. Op het werk, met praktische problemen, met bedrijfs- en persoonlijke wensen van medewerkers. De toevallige maar ook de doordachte creatie is belangrijk voor ons, voor onze markt maar natuurlijk ook voor onze partners. De mooiste dromen worden prachtige creaties. Dat is het altijd geweest en zal het altijd blijven.

Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a
Appeltern 6629AD
Netherlands