Winterse stoofpot met haas, caramel appeltjes en salade van parelcouscous by Ron Blaauw

Ingrediënten voor 4 personen:

Hazen stoofpot:

  • 100 gr roomboter
  • 4 hazen (achter) bouten
  • 2 eetl bloem
  • 1 eetl tomaten puree
  • 300 gr bouquet groenten (wortel, ui, prei en knol)
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 zwarte peper korrels
  • 1 theelepel jeneverbes
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 dl rode wijn
  • 4 dl wild fond/bouillon
  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr ontbijt- of gemberkoek
  • 2 eetl platte peterselie

Parelcouscous:

  • 200 gr parel couscous
  • 600 gr groenten of gevogelte fond/ bouillon
  • 50 gr olijf olie
  • 100 gr wortel brunoise
  • 100 gr uien brunoise
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 gr rozijnen geweekt.
  • 20 gr amandel (gehalveerd of geschaafd, goudbruin gebruneerd op de Braaimaster)
  • 1 eetl mint
  • 1 eetl platte peterselie

Appeltjes:

  • 2 stuks fris zoete appel (Elstar of Braeburn)
  • 50 gr roomboter
  • 1 eetl honing
  • 1 eetl suiker
  • 1 tak rozemarijn fijn gesneden
  • ½ citroen, zeste en sap
  • Verwarm de WWOO Braaimaster, op een indirecte methode voor op 180c.
  • Bereid alles goed voor. Snij en was de groenten.
  • Smelt in een “Dutchoven” of een pan met dikke bodem de boter.
  • Breng de hazenbouten op smaak met zout en peper. Bebloem het vlees en bak dit aan in de boter op de WWOO Braaimaster, op direct vuur.
  • Kruiden en de groenten toevoegen en mee aanbakken.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit voor 5 min mee.
  • Blus het geheel af met de rode wijn en de wild fond.
  • Kook dit zachtjes op indirect vuur voor ongeveer 4 uurtjes op 110c.
  • Het vlees is gaar als het van het bot afvalt.
  • Haal vervolgens het vlees uit het vocht, pluk het vlees en houd dit apart.
  • Zeef de saus en kook dit nog goed in tot een mooie dikte.
  • Doe voor de parelcouscous de olie in de pan en stoof de ui en de wortel zachtjes.
  • Voeg de couscous toe en overige ingredienten, behalve de verse kruiden.
  • Kook dit in ongeveer 30 min gaar, met een deksel op de pan op de WWOO Braaimaster.
  • Voeg voor het serveren de fijn gesneden verse kruiden en amandel toe.
  • Schil de appel en snijd deze in mooie parten.
  • Smelt in een oven vaste schaal of pan de boter.
  • Bak de appels goudbruin, voeg als laatst de honing en suiker toe en laat dit goed karamelliseren.
  • Blus het als laatste af met de citroen zeste en sap.

Het serveren:

  • Meng de kruid- of gemberkoek en chocolade door de smaakvolle wildsaus en meng dit goed, proef het af.
  • Voeg het geplukte hazenvlees toe.
  • Roer de couscous goed door en proef het geheel af.
  • Schep de couscous in een voorverwarmd bord. Hierna de stoofschotel.
  • Garneer het geheel met de warme appeltjes en wat platte peterselie.

WWOO outdoor kitchen

WWOO is dé buitenkeuken, spa of erfafscheiding van nu. Een WWOO is vrijwel onderhoudsvrij en beschikbaar in lichtgrijs of antraciet beton. Met drie verschillende hoogten en elke lengte die je maar wilt, zijn er talloze opbouw variaties mogelijk, waardoor WWOO in vrijwel elke setting past. Kijk in ons lookbook voor inspiratie met onze vele voorbeelden.

Offerte

Bekijk alle ontwerp mogelijkheden van de modulaire WWOO, plaats de WWOO virtueel in je tuin met onze handige WWOO appOf vraag direct een persoonlijk ontwerp aan via contact@wwoo.nl/ +31 (0)85 4896262