WWOO Pizza by Ron Blaauw

Vaderdag? Verras je vader met een overheerlijke WWOO pizza gemaakt in de multifunctionele betonnen buitenkeuken van WWOO. Het recept is van topchef Ron Blaauw!

Ingrediënten voor 4 personen:

Pizzadeeg

  • 500 gr pizza bloem “type 00”
  • 3 dl hand warm water
  • 1 zk droog gist
  • 1 th zout
  • 2 eelt olijfolie
  • Bloem om uit te rollen

“Tip van Ron: gebruik polenta voor een extra knapperige korst en bodem!”

Om in te smeren

  • 200 gr creme fraiche
  • 200 gr geraspte Parmezaanse kaas

Garneren

  • 100 gr Parma ham
  • 100 gr Pancetta (Italiaans spek)
  • 50 gr rucola
  • 50 gr gemarineerde olijven
  • 100 gr burrata of mozzarella
  • 1 eetl verse basilicum
  • 3 eetl mooie olijfolie
  • Peper uit de molen

WWOO & accessoires

“Tip van Ron: Maak het deeg 1 avond van te voren en leg het in de koelkast te rusten en haal het 3 uur voor tijd uit de koelkast om rustig te iets te rijzen en op temperatuur te komen”

  • Doe de bloem in een grote bak, verdeel goed het zout en de gist. Voeg 4/5 van het water toe en kneed het met 1 hand goed door tot een compact deeg, kneed nu de olie en evt nog iets water indien te droog.
  • Haal het nu uit de kom en werk het deeg voor 10 min goed door. (dit kan ook prima in de keuken machine met de deeghaak!)
  • Laat het deeg afgedekt voor 20 min rusten op een donkere “koele plek” kelderkast of iets dergelijks. Niet in de volle zon en niet in de koelkast!
  • Haal het deeg uit de kom en verdeel het nu in 4 gelijke stukken en maak er mooie bollen van.
  • Leg dit op een schone bakplaat met bakpapier en dek het af met een licht vochtige doek. Laat dit voor minimaal 1 uur rijzen indien je het direct wil gebruiken, 1 nacht van te voren is aan te raden!
  • Verwarm de WWOO Braaimaster of Big Green Egg goed voor en maak gebruik van de pizzasteen boven direct vuur of kolen.
  • Bebloem je keukenblad/ werkbank en leg hierop het deeg. Bestrooi met wat bloem en werk het deeg met je vingertoppen goed door.
  • Rol het deeg goed dun uit en leg het op bakplaat of de pizza schep.
  • Besmeer de pizza met de creme fraiche en bestrooi goed met de Parmezaanse kaas.
  • Controleer de temperatuur van je Braaimaster of Big Green Egg.
  • Bak op de Pizzasteen van 250c de pizza af.
  • Bak intussen op direct vuur de pancetta even kort.
  • De pizza is klaar met een goudbruine korst en gesmolten kaas haal de pizza van de Grill Master of Big Green Egg..
  • Garneer de pizza rijkelijk af met de toppings.
  • Lekker de Parmaham, de gegrilde pancetta, olijven en rucola. Breek de burrata.
  • Werk het geheel af met peper uit de molen, basilicum blaadjes en ruim olijfolie.
Betonnen buitenkeuken | two segments | WWOO concrete outdoorkitchen
WWOO betonnen buitenkeuken | Three segments collection | WWOO concrete outdoorkitchen
WWOO betonnen buitenkeuken | Four segments collection | WWOO concrete outdoorkitchen
Five segments | WWOO betonnen buitenkeuken | WWOO concrete outdoor kitchen
Betonnen buitenkeuken | WWOO Six segments | WWOO concrete outdoor kitchen
Shower collection | Betonnen buitenkeuken | WWOO betonnen buitenkeukens | WWOO concrete outdoorkitchen
WWOO betonnen buitenkeuken | Corner segments collection | WWOO concrete outdoor kitchen
Betonnen buitenkeuken | WWOO betonnen buitenkeukens | WWOO concrete outdoorkitchen

WWOO betonnen buitenkeuken

WWOO is dé multifunctionele buitenkeuken, spa of erfafscheiding van nu. Een WWOO is onderhoudsvrij en beschikbaar in lichtgrijs of antraciet beton. Met drie verschillende hoogten en elke lengte die je maar wilt, zijn er talloze opbouw variaties mogelijk, waardoor WWOO in vrijwel elke setting past. Kijk in ons lookbook voor inspiratie met onze vele voorbeelden.

Offerte

Check onze buitenkeuken collectie  en kies de keuken die bij jouw wensen past! Uiteraard kun je ook je je persoonlijke samenstellen d.m.v. onze prijslijst, plaats de WWOO virtueel in je tuin met onze handige WWOO appOf vraag direct een persoonlijk ontwerp aan via contact@wwoo.nl/ +31 (0)85 4896262