Lamsschouder van Ron Blaauw

De lamsschouder is een ondergewaardeerd stuk vlees; het smaakt heerlijk als het gebakken is. Onze chef-kok Ron Blaauw serveert de lamsschouder met een tomatensalade, verse kruiden en Bosch & Dal-wijn.

Ingrediënten

Algemeen:

  •   1 lamsschouder van 1.5 kg
  •   4 teentjes knoflook
  •   2 takken rozemarijn
  •   1 dl olijfolie
  •   Vers zout en peper
  •   2 el Ras el Hanout kruiden
  •   6 pitabroodjes
  •   6-tomaten
  •   1/4 rode paprika
  •   1 rode ui
  •   1 bosje munt
  •   1 bosje platte peterselie
  •   1 struik basilicum

Dressing

  •   50 ml witte wijnazijn
  •   100 ml sojaolie
  •   50 ml olijfolie
  •   1 el mosterd
  •   1 el verse bieslook, in ringen
  •   1 el fijngehakte munt
  •   Zeste van gember

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   Snijplank
  •   messen
  •   Keukentang
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels
  •   vliegenmepper

Klaarmaken

  •   Verwarm de Big Green Egg tot 200 °C.
  •   Marineer de lamsschouder met olie, knoflook, rozemarijn, zout, peper en 2 eetlepels Ras el Hanout.
  •   Grill de lamsschouder boven een open vuur op 200 °C.
  •   Na het grillen de lamsschouder ca. 3.5 uur op indirecte warmte op 130 °C garen (kerntemperatuur van het vlees moet 65 °C zijn).
  •   Laat de lamsschouder na het koken ongeveer 15 minuten rusten in aluminiumfolie.
  •   Was en snijd de tomaten.
  •   Maak de rode ui schoon, snijd deze in dunne ringen en meng deze met de tomaten.
  •   Snijd de rode paprika en voeg een deel ervan toe aan de salade.
  •   Maak een smaakvolle dressing met de witte wijnazijn, de mosterd, wat olijfolie, versgemalen zout en wat rode peper.
  •   Voeg als laatste de verse groene kruiden, gemberschil en citroenschil toe.
  •   Maak een lekkere salade met de dressing en tomatenmix. Doe alles in een grote serveerschaal en breng op smaak met veel verse kruiden.
  •   Rooster de pitabroodjes boven een open vuur.
  •   Serveer de salade, het pitabroodje en de pulled lamsschouder op een bord.

Deel dit recept

Recept voor 4 personen

Voorbereiding: 20 minuten

Bereidingstijd: 300 minuten

Producten in dit recept