Witte chocolade fondant van Eet op Locatie
Liefde gaat door de maag, zeker bij de heerlijke witte chocolade fondant. Laten we bakken!
Het recept voor Witte chocolade fondant van Eet op Locatie
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade
- 150 g boter
- 100 g suiker
- 4 eieren
- 80 g bloem
Klaarmaken
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron.
- Voeg de suiker toe aan de chocolade en roer goed door.
- Klop de eieren los, voeg ze toe aan de chocolade en roer goed.
- Zeef de bloem erdoor en roer goed door.
- Vet de bakvormen in met boter.
- Zeef vervolgens een klein beetje bloem in de vormpjes, zo is de kans dat ze blijven plakken nog kleiner.
- Verdeel het beslag over 6 individuele stalen bakvormen.
- Zet de vormpjes 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de Green Egg voor op 210°C.
- Plaats de convEggtor met een RVS of gietijzeren rooster erop.
- Wilt u uw gasten verrassen met een rokerige smaak in uw desserts? Voeg dan wat rookmot toe voordat je de convEggtor plaatst.
- Plaats de bakvormen zoveel mogelijk in het midden van het rooster.
- Bak de desserts ongeveer 10-12 minuten op de Green Egg. Zorg voor een constante temperatuur tussen 180 en 190 graden.
- Laat de desserts na het bakken minimaal 10 minuten rusten voordat je ze uit de vorm haalt. Haal je ze er meteen uit, dan is de kans groter dat ze kapot gaan.
- Serveer de desserts met een bolletje vanille-ijs en rood fruit. Je witte chocolade fondant is klaar om te eten.
4 personen
20 minuten
15 minuten
Producten in dit recept
Snelle, makkelijke en natuurvriendelijke manier om de open haard of barbecue aan te steken. De looftlighter is een Zweedse uitvinding om gemakkelijk de BBQ of open haard aan te steken.
The conveggtor creates a natural barrier between your dishes and the open fire of your Big Green Egg. The special design of the convEGGtor ensures good airflow and excellent heat conduction.
Super kwaliteit biologische houtskool, uitermate geschikt voor de Big Green Egg. Deze houtskool importeren wij zelf uit Letland en is alleen verkrijgbaar bij WWOO…
Pizza, speltbrood, focaccia of een heerlijke appeltaart: met de Baking Stone L begin je thuis je eigen bakkerij. Leg de steen op het rooster van je Big Green Egg en je krijgt brood met een krokante korst en pizza’s met een krokante bodem.
WWOO’s favoriete en meestverkochte Egg model! Op het kookoppervlak van de large bereid je eenvoudig al je favoriete gerechten en die van familie en vrienden.
The Big Green Egg Tool Set is a hardworking but tireless set. Due to the shape of the handle, the tool fits comfortably in the hand and the length ensures that your hands do not come too close to the heat of the coals. With a set you get 1 extra brush. Do you want to buy 1 tool separately? Then you can.