Ingrediënten

  • 200 g witte chocolade
  • 150 g boter
  • 100 g suiker
  • 4 eieren
  • 80 g bloem

Klaarmaken

  • Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron.
  • Voeg de suiker toe aan de chocolade en roer goed door.
  • Klop de eieren los, voeg ze toe aan de chocolade en roer goed.
  • Zeef de bloem erdoor en roer goed door.
  • Vet de bakvormen in met boter.
  • Zeef vervolgens een klein beetje bloem in de vormpjes, zo is de kans dat ze blijven plakken nog kleiner.
  • Verdeel het beslag over 6 individuele stalen bakvormen.
  • Zet de vormpjes 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de Green Egg voor op 210°C.
  • Plaats de convEggtor met een RVS of gietijzeren rooster erop.
  • Wilt u uw gasten verrassen met een rokerige smaak in uw desserts? Voeg dan wat rookmot toe voordat je de convEggtor plaatst.
  • Plaats de bakvormen zoveel mogelijk in het midden van het rooster.
  • Bak de desserts ongeveer 10-12 minuten op de Green Egg. Zorg voor een constante temperatuur tussen 180 en 190 graden.
  • Laat de desserts na het bakken minimaal 10 minuten rusten voordat je ze uit de vorm haalt. Haal je ze er meteen uit, dan is de kans groter dat ze kapot gaan.
  • Serveer de desserts met een bolletje vanille-ijs en rood fruit. Je witte chocolade fondant is klaar om te eten.