Geroosterde oerbiet met kippenvleugels en mosselen by Ron Blaauw

Ingrediënten voor 4 personen:

Kip:

12 kippenvleugels
Zout en peper
1 theelepel knoflookpoeder
4 eetlepels sojaolie

Mosselen:

1 kg XL mosselen
4 eetlepel sojaolie
250 gr mosselgroenten/ bouquet
2 teen knoflook
2 takjes tijm
1 dl Noilly Prat (kan ook met droge witte wijn of bier)

Oerbiet:

500 gr oerbiet (of 300 gr gekookte rode biet)
2 eetlepel mayonaise
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel fijne mosterd
1 eetlepel dragonblaadjes
1 eetlepel kappertjes

  • Verwarm de WWOO Braaimaster, op een indirecte methode voor
  • Was de bieten en rooster zo’n 2 uur caveman style ­– op de hete kooltjes van de WWOO Braaimaster.
  • Laat de bieten in een afgesloten bak rusten en schil ze hierna.
  • Marineer de kippenvleugels anderhalf uur in de kruiden. Bak de vleugels vervolgens, op indirecte methode, op een hete WWOO Braaimaster voor zo’n 40 minuten gaar. Laat ze hierna 5 min rusten. Voor het serveren alleen nog de botjes uit het vlees trekken.
  • Spoel en was de mosselen zorgvuldig. Bereid de mosselen in een ruime pan of aluminium barbecue met de ingrediënten op de WWOO Braaimaster.
  • Snijd de biet in gelijke stukken, maak een smaakvolle salade met de ingrediënten.
  • Schep de bietensalade op een ruim bord.
  • Garneer met de mosselen (zonder vocht).
  • Leg hier de krokante kippenvleugels bij.
  • Garneer het geheel met verse kruiden en kappertjes.