De verse zalm is heerlijk bij Biologisch voedsel voor jou en ze geven je er een lekker recept bij: een perfect bereide zalm met licht pikante en zoete glazuur.

Voorbereidingsmethode:

Week de Cederplank minimaal 2 uur in gezouten water, maar bij voorkeur langer. Verhit de olie in een pan en fruit de verse peper licht aan. Voeg de knoflook toe en net voordat de knoflook bruin wordt, voeg de wijn toe. Roer de abrikozenjam, mosterd, limoensap, sojasaus en tijm erdoor. Laat dit ongeveer 20 minuten koken tot er een dikke glazuur ontstaat en laat het dan afkoelen.

WWOO is dealer van BGE: de Ferrari onder de BBQ'S

Dep de Cedar plank droog en wrijf hem licht in met olie. Leg de vis erop, met de velkant naar beneden, en bestrooi de vis met zout en peper. Bestrijk het nu met een royale laag glazuur. Zet het op je Big Green Egg of andere BBQ die afsluitbaar is en de temperatuur regelt, stabiel op 190° en de zalm roostert in ongeveer 10 tot 15 minuten. Tot het midden lichtroze is en de zijkanten goudbruin. Liever safe dan sorry? Meet de kerntemperatuur (kerntemperatuur van 57°)

Erg belangrijk:

Laat de zalm 3 tot 5 minuten rusten alvorens hem aan te snijden en te serveren!

Wijntip:

Drink er een lekkere chardonnay bij, van Ycaro.