ENTRECOTE STEAK 

In deze tijd van het jaar kunnen de buitentemperaturen vaak grillig zijn. Maar of het nu een aangename of guur koude dag is, wij houden de vuren brandend.

Entrecote recipe spring dinner inspiration

Ingrediënten

250 g zoete aardappel

1 bol verse knoflook

4 takjes tijm

2 gele paprika’s

4 stengels witlof

1 citroen

65 g bloem

1/2 el bakpoeder

25 g (ongeveer 1/2) ei

8 plakjes gerookt spek

200 g varkensvet

8 takjes peterselie

2 x 250 g entrecote steaks

zonnebloemolie, om in te frituren

Entrecote recipe spring dinner inspiration

Hoe?
1.ontsteek de Big Green Egg en verwarm, met de Cast Iron Grid, tot 180℃. Was de zoete aardappelen en wikkel ze samen met de knoflook en tijm in een groot stuk aluminiumfolie. Leg de verpakking samen met de paprika’s op het rooster van de EGG en sluit de deksel. Draai de paprika’s om de paar minuten een kwartslag. Haal ze uit de EGG als het vel zwartgeblakerd is en begint los te laten. Laat afkoelen. Rooster de zoete aardappelen en knoflook ca. 1.5 uur tot de aardappelen gaar zijn.
2.Was intussen de witlof en breng een pan met ruim water op het vuur aan de kook. Pers het sap uit de citroen en breng op smaak met zout. Kook de witlof een paar minuten beetgaar en giet af. Op een schone vaatdoek laten drogen met stoom.
3. Verwijder voorzichtig het vel, de steel, de zaden en het vlies van de paprika’s. Zorg ervoor dat de paprika’s heel blijven, zodat ze later gemakkelijk in de EGG opgewarmd kunnen worden. Haal de aluminiumfolieverpakking uit de EGG en laat afkoelen. Doof de EGG door de tochtdeur en de dubbelfunctie metalen bovenkant te sluiten, of gebruik de Cast Iron Grid Lifter om de EGG zoals aangegeven voor de bereiding van de sint-jakobsschelpen te bereiden en te verwarmen tot een temperatuur van 220℃. Schil de zoete aardappelen en druk het vruchtvlees door een zeef. Weeg 125 gram puree af en meng met de bloem, bakpoeder en ei. Kruid met peper en zout. Snijd de witlofstengels in de lengte doormidden en omwikkel met een plakje gerookt spek. Bedek en koel de ingrediënten tot ze nodig zijn.
4. Snijd het varkensvet in blokjes. Verhit een pan op het vuur en bak op laag vuur in ongeveer 20 minuten knapperig. Pel intussen 4 teentjes van de geroosterde knoflook en hak ze fijn. Hak de helft van de peterselie fijn. Meng de knoflook door de krokant gebakken cracker, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Bedek en koel de ingrediënten tot ze nodig zijn.

Geniet van je vlees!

Entrecote recipe spring dinner inspiration

Source: Big Green Egg Europe