Rotdog by Eet op Locatie

Een luxere variant van de bekende hotdog, de rotdog. Met kaas, spek, briochebroodjes en natuurlijk worst wordt het een heerlijke rotdog.

Het recept voor Rotdog by Eet op Locatie

Ingredients

  • 4 x 80 gram Iberico sausages (or 4x 80 gram hot dogs)
  • 8 mini brioche buns of 30 grams
  • 8 slices of Cheddar cheese
  • 400 grams of bacon
  • 2 red peppers
  • 100 ml sushi vinegar
  • 1 mini cucumber
  • BBQ sauce
  • 16 cocktail sticks

Prepare

  • Cut the cucumber into thin slices.
  • Place the cucumber in a bowl and pour the sushi vinegar over it. Let this stand for at least 2 hours.
  • Fry the sausages in a frying pan for 6-8 minutes. If you use pre-cooked hot dogs, this is not necessary.
  • Cut the sausages in half and wrap with a slice of Cheddar cheese.
  • Cut open the top of the buns and place the intricate sausages in the buns.
  • Then wrap the sandwiches with bacon and pierce two skewers so that the bacon stays in place while grilling.
  • Then cut the red peppers into very thin slices.
  • Grill the rolls on a cast iron grid on the Green Egg at 180 degrees, until the bacon is nicely crispy.
  • Place the bread rolls on the outer ring of the grid to reduce the risk of to reduce burning.
  • Grilling takes about 6-8 minutes.
  • Coat the sandwiches with BBQ sauce.
  • Finally, place some slices of red pepper and sweet and sour cucumber on the Rotdog and remove the skewers.

Deel dit recept

4 personen

20 minuten

15 minuten

Producten in dit recept

  • WWOO’s favoriete en meestverkochte Egg model! Op het kookoppervlak van de large bereid je eenvoudig al je favoriete gerechten en die van familie en vrienden.

     1.924,00 Inclusief BTW

  • Je hebt ze allemaal in de tang met de Tong 30 CM Silicone Tipped.

     27,50 Inclusief BTW

  • This cast iron grid L ensures perfectly seared meat so that the juices are better preserved. Have you signed your dish? Just serve.

     101,50 Inclusief BTW

  • Super kwaliteit biologische houtskool, uitermate geschikt voor de Big Green Egg. Deze houtskool importeren wij zelf uit Letland en is alleen verkrijgbaar bij WWOO…

  • Je hebt ze allemaal in de tang met de Silicone Tipped Tang.

     34,50 Inclusief BTW

  • Deze WWOO© Shaped snijplank is ontwikkeld in samenwerking met Ron Blaauw en is perfect voor het snijden van ingrediënten en voor presentatie.

     81,00 Inclusief BTW

  • Snelle, makkelijke en natuurvriendelijke manier om de open haard of barbecue aan te steken. De looftlighter is een Zweedse uitvinding om gemakkelijk de BBQ of open haard aan te steken.

     68,99 Inclusief BTW

  •  39,95 Inclusief BTW