Peer, gorgonzola en een salade van basilicum en pecannoot  by Ron Blaauw

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 vel flamkuche (of bladerdeeg)
  • 4 st hand peren Doyenne comice
  • 1 citroen
  • 4 eetl olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • 50 gr pecannoten
  • 100 gr gorgonzola picante

Kruidensla:

  • 5 gr kervel
  • 5 gr bieslook
  • 5 gr basilicum
  • 75 gr gemengde bladsalade
  • 2 eetl witte wijnazijn
  • ½ theel honing
  • 1 th fijne mosterd
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 eetl soja olie
  •  Verwarm de WWOO Braaimaster, op een indirecte methode voor op 220c.
  • Leg de pizza steen alvast warm boven de mooi gloeiende kooltjes.
  • Laat het flamkuche deeg ontdooien en steek er mooie rondjes uit.
  • Bak dit op een pizza steen (evt laagje bakpapier ertussen) goudbruin af. (voor extra strakke bodems iets op de flamkuche zetten als tegendruk.
  • Laat de afgebakken flamkuche bodem afkoelen.
  • Was de slamix en draai dit droog.
  • Pluk de kruiden en meng dit luchtig met de sla.
  • Maak een heldere dressing van de mosterd, honing en azijn, voeg als laatste de olie, het zout en peper toe.
  • Snij de peer mooi, schil dit en besprenkel met iets citroensap. Bestrijk de peer met iets olijfolie en grill dit op de WWOO Braaimastermaster. Snij de peer evt iets fijner.
  • Bouw op de flamkuche “het taartje op” Met de peer, gorgonzola en pecannoot.

  •  Zet dit nog even indirect op de WWOO Braaimaster om de kaas te verwarmen.
  • Garneer het peer gerechtje met de kruidensla en bedruip het geheel met de dressing.
  • Tip van Ron. Erg lekker met peer, maar ook vijg of perzik!